Velkommen !

Baking

Nå skal jeg friste deg!

De siste timene har gått med på å bake, denne gang ble det skolebrød. Og skal jeg si deg en ting? De var n-y-d-e-l-i-g-e bokstavelig talt. Saftige og god. Oppskriften skal dere få litt senere i innlegget, nå kommer det noen fristende bilder.

De ser gode ut ikke sant?

Nå ser de enda bedre ut. Om jeg skulle ha velget et favoritt brød så er det disse berømte skolebrødene. Det tar tid å lage de, men de er utrolig gode!

Du trenger

1 liter melk

400 gram margarin(smør)

3 pakker gjær

2 dl sukker

3 egg

2 1/2 - 3 liter hvetemel

1 1/2 - 2 kartonger med vaniljekrem

Melis

Kokosmasse

Slik gjør du

1. Smelt margarin i en storkjele

2. Slå melka over til kjelen med smør og la blandingen bli lungen (fingervarmt)

3. Smuldre gjæren i en bakebolle(tips! Ta en ganske stor en, deigen skal heves og da blir den stor)

4. Tilsett sukker

5. Slå væsken over gjæren og visp ut klumpene

6. Tilsett halvpiska egg og rør sammen.

7. Til slutt arbeider du inn hvetemelet til smidig deig.(vær forsiktig med melet)

8. Dekk til og sett desigen til heving.

9. Lag store boller som trykkes godt ned etterpå. Lag en liten fordypning midt i skolebrødet til vaniljekremen. 

10. La skolebrødene heve godt før du setter de i ovnen.

11. Stekes ved 250grader i 8-10 min. midt i ovnen.

12. Til slutt lager du melis og drysser litt kokosmasse, alt etter hva dere liker. 

Lykke til! 

Så det godt ut ?

 Skal du prøve ?

enelmk