Velkommen !

Sminketips

Sminketips!

Heihei. Nå legger jeg ut et sminketips. Dette er funnet på nettet, og det er ikke skrevet av meg. Men håper tipsene hjelper deg i sminkeverden din, hehe.

Sminke er til for fremme dine gode sider.

Til daglig trenger du derfor ikke så tunge strøk med penselen før du får et fint resultat.

Skjønnhetsekspert i DetNye, Julie Botnen, og makeupartist ved Makeup Artistskolen i Oslo, Kine Berg, har gode tips for å unngå å se ut som en klovn når du går ut døren.

Fyldige bryn

NEI: Barberte øyenbryn erstattet med en tynn blyantstrek er for lengst lagt på hylla. Den naturlige tykkelsen og fasongen på øyenbrynene dine er det som kler deg best.

Ikke napp øyenbrynene til en fasong du ikke har.

? Trenden nå er store og velformede bryn, så legg bort pinsetten. Det finnes også mange fine brynsett. De fineste kommer fra Trucco og koster rett over fem hundre kroner. Det beste er å finne et skrin med tre farger slik at du kan blande fargene og gjøre brynene lik hårfargen din, sier Botnen.

TRENDY BRYN: Bryn som Brooke Shields er trendy igjen. De skal være fyldige, men velformede.

Nei tiledderkoppvipper

NEI: Bruker du for mye mascara, kan du få et klumpete og lite flatterende resultat som kan minne om edderkoppbein. For mange kvinner er mascara et uerstattelig basisprodukt, og ved riktig bruk oppnår du vakre vipper og et åpent blikk.

? Et tips er å tørke forsiktig av mascarakosten før du legger den på, og heller påføre den i flere omganger.

Hvis du ønsker lange og fyldige vipper er det mye bedre å lime på punktvipper, enn å bruke lag på lag med mascara, sier Botnen.

Paris Hilton

Jevn hudtone

NEI: Ikke bruk foundation for å bli brunere. Foundation skal jevne ut hudtonen din, og danne et godt grunnlag for resten av sminken.

? Hvis du har fregner er det ikke noe poeng å bruke pudder for å dekke dem til!

Det ser bare unaturlig og kakete ut. Bruk heller foundationpudder, for eksempel Bare Minerals, som smelter på huden. Hvis du sliter med blank t-sone kan litt transparent pudder fungere fint. Styr unna pudder på fuktig og svett hud, sier Botnen.

? Velg heller en tone lysere enn mørkere når du velger foundation. Da unngår du skille ved hårfeste og halsen. Gå over med fingrene, det er det beste redskapet, sier Berg.

Vakre kinn

NEI: Nissekinn er noe du helst bør styre unna. Rouge er til for å fremheve kinnbeina, og gi en fin glød til ansiktet. Bruker du for mye rouge kan overgangen bli for hard og se unaturlig ut.

? For rød rouge er ikke veldig heldig. Jeg anbefaler en ferskenfarget eller en rosa variant som legges på eplekinnene.

Smil til deg selv i speilet, og sentrér rougen der du får litt fylde. Ton ut fargen med en stor kost, og legg litt kremskimmer på kinnbeina for ekstra glød, sier Botnen.

 

Fremhev øynene

NEI: Legger du øyenskygge feil kan øynene dine se trette og triste ut. Mørke øyenskygger er de vanskeligste å legge.

? Skal du ha på mørk øyenskygge er det viktig å ikke legge den helt inn mot nesa. Påfør heller en lys skygge innerst i øyekroken.

Begynn alltid med en lys øyenskygge før du tar på det mørke, sier Berg.

NEI: Katie Price demonstrerer hvordan man IKKE skal legge lipliner og lipgloss.

 Trutmunn

NEI: Fyldige lepper er vakkert, men en markant lipliner er ikke særlig flatterende. Igjen er det naturlige det vakreste.

? Har du store lepper kan du bruke mørk leppestift. Har du små lepper, er en lys variant bedre. Noen bruker også både leppestift og lipgloss, husk da å legge lipglossen midt på leppene og ikke helt i kantene slik som med leppestiften. Lipliner er også et triks hvis du ønsker større lepper, sier Berg.

Naturlig er altså stikkordet. På fest kan du eksperimentere mer. Du kan bruke mye sminke, men da skal det ikke være markant synlig. Pass også på at sminkepungen inneholder farger du kler. Lykke til og vik unna de største tabbene!

Dette er hentet fra google.no og er ikke skrevet av meg! Men jeg ville dere disse små tipsene med dere, søte lesere.

* Hva synes du om tipset ?

Trikset som fikser klumpete mascara!

Er yndlingsmascaraen blitt tørr og klumpete? Ikke gi den opp! 

Hvilket sminkeprodukt klarer du deg absolutt ikke uten? Sjansen er stor for at du svarer mascara. 

Et lite strøk med mascara, så blir øynene Ikke rart mange av oss føler oss nakne uten. Den beste effekten får du om du tar deg tid til å legge mascaraen skikkelig. Hastverk er som kjent lastverk også her.


En god mascara er alfa og omega, men det er helt individuelt hvilken som passer best for deg. Dyr og deilig, eller billig og bra? Det gjelder å prøve seg frem og finne den perfekte mascaraen.

Sliter du med vaskebjørnøyne?

Som all annen sminke har mascaraen begrenset holdbarhetstid. Men du kan godt oppleve at den blir klumpete og tørr lenge før det er tid for å hive den i søpla.

Så hva gjør du når yndlingsmascaraen din (som kanskje også er ganske dyr) ikke lenger glir på som smør og gir deg de lange, tykke vippene du elsker? 

Ikke gi den opp riktig ennå, for du kan redde den!

Trikset er ikke å ha i litt vann, som du kanskje tror. Nei, det du skal gjøre er å ha i en dråpe body lotion eller ansiktskrem. Så vrir du børsten forsikrig rundt - ikke pump, for da får du masse luft inn som tørker ut mascaraen - og vips, den er så god som ny!

Dette var vel verd å lese, et nytt tips !

 

*Så, hva synes du om dette tipset ?